2011-04-01 | 16:27:45

Top 10 Movies

Placering, titel och förklaring. detta är min åsikt, ni får gärna kommentera och diskutera huruvida ni håller med eller ej.

# 10 : Pojken i randig pyjamas
En väldigt stark och gripande film om vänskap emellan sonen till en kapten (eller vad han nu är) till en fångläger under 2:a världskriget och en ung jude. Väldigt bra, har ni inte sett den - se den!

# 9 : Little miss Sunshine
En dysfunktionell familj ger sig ut på roadtrip för att få dottern till tävlingen "Little miss Sunshine". Mycket händer under resan som, ja... får en att höja ögonbrynen, gråta och skratta.

# 8 : Låt den rätte komma in
Har inte sett den amerikanska versionen, är osäker på om jag vill se den... Men den svenska original-versionen som är baserad på boken med samma namn är en skickligt gjord film om en pojke som blir vän med en ung vampyr-flicka.

# 7 : Seven
Två kriminalare försöker få fast en seriemördare som mördar med de sjy dödssynderna som mall. Vem är mördaren? Kommer han lyckas fullborda sina sju mord?

# 6 : Braveheart
Om unge Wallace, en skotte som försöker fria skottarna ifrån engelsmännen efter att hans älskade blivit brutalt dödad inför sin hemby.

# 5 : Tillbaka till framtiden-trilogin, främst ettan.
En gammal klassiker som tåls att ses, om och om igen! Den tuffe tonåringen Marty Mcfly åker tillbaka till år 1955 och råkar ställa till det för sig, då han råkar förändra hans föräldrars möte och hans mor blir förälskad i honom - hennes son - istället!

# 4 : Inception
Denna film är såpass bra och revolutionerande, att den förtjänar sin fjärdeplacering. Tänk om ni kunde gå in i någon annans människas dröm, plantera en idé - och förändra allt? Men var försiktig, det kan förändras till din nackdel... och passa dig för att personens undermedvetna kommer på dig - du kan bli dödad!

# 3 : Toy Story-trilogin, främst trean
Disney brukar generellt göra riktigt bra filmer, men jag anser att de slagit huvudet på spiken med dessa filmer som handlar kort och gott om en pojke vid namn Andy och hans leksaker som inte vill något annat än förbli hans käraste vänner/ågodelar. Trean, som nyligen kom ut på DVD, handlar om då Andy vuxit upp - har han glömt sina leksaker och deras kärlek?

# 2 : Sagan om Ringen-trilogin
J.R.R Tolkiens storverk i Peter Jackson-anda! Om hoben Frodo som tillsammans med (från början) nio kamtarer som ger sig ut på en färd för att förstöra Den Enda Ringen... Storslagna effekter, en must-see för alla fantasy-nördar!

# 1 : Forrest Gump
Så stark, så djup, så skickligt filmad med inslag av verkliga händelser och Forrest som är mitt i alltsammans. Har ni inte sett den? Ni har missat något, i så fall... Look it up, find it, see it - and enjoy!
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!